Petri.com forums Home Forums Start Page Forums Frequently Asked Questions FAQ Member List Members List
Go Back   Petri IT Knowledgebase Forums > Messaging Software > Exchange 2007 / 2010 / 2013
Petri.com is happy to award RicklesP the title of Most Valuable Member !!!
Register Calendar Calendar Search Petri IT Knowledgebase Forums Search Todays Posts Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Internal email bounces.. but only with OWA

Internal email bounces.. but only with OWA

this thread has 4 replies and has been viewed 1771 times

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12th April 2012, 18:02
CNBarnes's Avatar
CNBarnes CNBarnes is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Nov 2011
  6 month star 12 month star
 Posts: 33
 Reputation: CNBarnes is on a distinguished road (10)
Unhappy Internal email bounces.. but only with OWA

I have one user (User-R) who receives his email just fine - so long as the sender is either:
* external to the company
* internal, but using Outlook

However, if the sender is an internal user (let's call him User-S) attempts to send a message to User-R using the OWA, the following bounce is generated:
Code:
Diagnostic information for administrators:

Generating server: my.exchange.server.com

IMCEAEX-_O=DOMAIN_OU=EXCHANGE+20ADMINISTRATIVE+20GROUP+20+28FYDIBOHF23SPDLT+29_CN=RECIPIENTS_CN=Firstname+20Lastname@myserver.com

#550  5.1.1 RESOLVER.ADR.ExRecipNotFound; not found ##

Other tidbit factoids:
Any other user can use OWA to send email to any other internal user (including User-S). In other words, ONLY email sent to User-R (via OWA) is generating this bounce.


It would seem to me that this has to be an issue with the Global AddressBook of some sort. But danged if I know what it is.
  #2  
Old 12th April 2012, 19:40
Ossian Ossian is online now
Administrator
 
 Join Date: Nov 2003
  6 month star 12 month star
 Location: Bonnie Scotland
 Posts: 16,701
  Send a message via Skype™ to Ossian
 Reputation: Ossian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant futureOssian has a brilliant future (1541)
Default Re: Internal email bounces.. but only with OWA

No rules in place (either user or hub transport)?
__________________
Tom Jones
MCT, MCSE (2000:Security & 2003), MCSA:Security & Messaging, MCDBA, MCDST, MCITP(EA, EMA, SA, EDA, ES, CS), MCTS, MCP, Sec+
PhD, MSc, FIAP, MIITT
IT Trainer / Consultant
Ossian Ltd
Scotland

** Remember to give credit where credit is due and leave reputation points where appropriate **
  #3  
Old 12th April 2012, 21:01
CNBarnes's Avatar
CNBarnes CNBarnes is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Nov 2011
  6 month star 12 month star
 Posts: 33
 Reputation: CNBarnes is on a distinguished road (10)
Default Re: Internal email bounces.. but only with OWA

Quote:
Originally Posted by Ossian View Post
No rules in place (either user or hub transport)?
Nope.



This sentence added because simply replying with "nope" is shorter than the minimum 10 characters required by this board.
  #4  
Old 12th April 2012, 21:09
CNBarnes's Avatar
CNBarnes CNBarnes is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Nov 2011
  6 month star 12 month star
 Posts: 33
 Reputation: CNBarnes is on a distinguished road (10)
Default Re: Internal email bounces.. but only with OWA

I DO have more information now - the bounce seems to occur only if the sender has sent the recipient email in the past.


I have a dummy user I use for testing. When using the dummy account, if I pick the user from the auto-complete, I still get the bounce. However, if I (using the dummy account) completely type out the recipient's email address, the message is delivered properly.

Typing out the email address completely from my normal account generates the bounce.


Note that the email address displayed in the auto-complete IS correct...
  #5  
Old 12th April 2012, 21:30
CNBarnes's Avatar
CNBarnes CNBarnes is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Nov 2011
  6 month star 12 month star
 Posts: 33
 Reputation: CNBarnes is on a distinguished road (10)
Talking Re: Internal email bounces.. but only with OWA

SOLUTION FOUND!!!


I ran across this suggestion on another board. Sharing here.

- open adsiedit
- get the properties of the user
- check the LegacyExchange value and compared it with mine.

* Mine had "CN=Chris Barnes" at the end
* His had "CN=FL Test" at the end

Fixed his name and presto - everything now works!
Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internal and outgoing email works, but receiving external domain email does not e24ohm Exchange 2007 / 2010 / 2013 3 20th November 2011 23:52
Need to fwd email from external email to internal email JLWin Exchange 2000 / 2003 5 15th July 2009 21:06
Internal Only Email Accounts samCT Exchange 2007 / 2010 / 2013 4 20th January 2009 23:54
Send internal email as internet email pbrazier Exchange 2000 / 2003 1 20th October 2008 15:14
internal email routing marki Exchange 2007 / 2010 / 2013 2 26th August 2008 18:48


All times are GMT +3. The time now is 11:15.

Steel Blue 3.5.4 vBulletin Style ©2006 vBEnhanced
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Valid XHTML 1.0!   Valid CSS!

Copyright 2005 Daniel Petri