Petri.com forums Home Forums Start Page Forums Frequently Asked Questions FAQ Member List Members List
Go Back   Petri IT Knowledgebase Forums > Microsoft Networking Services > Active Directory
Petri.com is happy to award RicklesP the title of Most Valuable Member !!!
Register Calendar Calendar Search Petri IT Knowledgebase Forums Search Todays Posts Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Set Logon Server

Set Logon Server

this thread has 3 replies and has been viewed 15001 times

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 30th December 2010, 06:29
chayuk2 chayuk2 is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Dec 2010
  6 month star 12 month star
 Posts: 2
 Reputation: chayuk2 is on a distinguished road (10)
Default Set Logon Server

Hye there,

We've did a infra restructure in AD invironment where we move to regional Domain controller form previous branches domain controller.

All the DNS,DHCP in between regional DC and domain member at branch server including client pc are work well except for the logon server.

The scenario is we have primary DC in HQ and we recently add a domain controller at regional office(so all branch servers and pc are going to talk to regional DC(primary DNS)). The issue is logon server at branch server and pc are connected to our primary DC at HQ which's we set the server as secondary DNS not in regional DCHye there,

We've did a infra restructure in AD invironment where we move to regional Domain controller form previous branches domain controller.

All the DNS,DHCP in between regional DC and domain member at branch server including client pc are work well except for the logon server.

The scenario is we have primary DC in HQ and we recently add a domain controller at regional office(so all branch servers and pc are going to talk to regional DC(primary DNS)). The issue is logon server at branch server and pc are connected to our primary DC at HQ which's we set the server as secondary DNS not in regional DC primary DNS.

We already set the branch server and pc at Local area network(TCP/IP) DNS setting primary ot regional and secondary to HQ.

We also set at AD site and service where the subnet of branches is going to regional site and for ur infomation se set the priority and weight in DNS are all same. The port that required are all open.

But when i run command set l at branch server or pc there all go to the HQ DC. So, I need a suggestions from u guys... or there is a way i force the authentication to regional DC..?

Thanks in advance
primary DNS.

We already set the branch server and pc at Local area network(TCP/IP) DNS setting primary ot regional and secondary to HQ.

We also set at AD site and service where the subnet of branches is going to regional site and for ur infomation se set the priority and weight in DNS are all same. The port that required are all open.

But when i run command set l at branch server or pc there all go to the HQ DC. So, I need a suggestions from u guys... or there is a way i force the authentication to regional DC..?

Thanks in advance
  #2  
Old 30th December 2010, 20:14
v-2nas's Avatar
v-2nas v-2nas is offline
Member
Someone to look up to
 
 Join Date: Jul 2008
  6 month star 12 month star
 Location: Singapore
 Posts: 722
  Send a message via MSN to v-2nas
 Reputation: v-2nas will become famous soon enough (80)
Default Re: Set Logon Server

Hi,

can you use nltest on the client machines in the regional area and check what site they are being connected to.

use set L cmd to find what is the current logon server

on TCP/IP only specifcy regional dns server.

regional dns would be able to talk to HQ DNS for name resolution
__________________
Thanks & Regards
v-2nas

MCTS 2008, MCTIP, MCSE 2003, MCSA+Messaging E2K3, MCP, E2K7
Sr. Wintel Eng. (Investment Bank)
Independent IT Consultant and Architect
Blog: http://www.exchadtech.blogspot.com

Show your appreciation for my help by giving reputation points
  #3  
Old 3rd January 2011, 07:15
chayuk2 chayuk2 is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Dec 2010
  6 month star 12 month star
 Posts: 2
 Reputation: chayuk2 is on a distinguished road (10)
Default Re: Set Logon Server

Hye v-2nas,

I've run the nltest /dcgetsite and it belong too the right site. Where it belong too regional site.

And i've set the TCP/IP too the regional DNS only..

the result of set L the logon server is still go to the HQ DC..

I've tried running the 'dcdiag' at the regional DC and it's appear an error:-

1) Unable to connect to the NETLOGON share! (\\XXXXX|netlogon)
[XXXXXXXXX] An net use or LsaPolicy operation failed with error 1203, No network provider accepted the given network path..
......................... XXXXXXXXX failed test NetLogons

2) Starting test: Advertising
Warning: DsGetDcName returned information for \\regionaldc..fqdn when we were trying to reach XXXXXXXXXX.
Server is not responding or is not considered suitable.
......................... XXXXXXXXX failed test Advertising

3) Starting test: frsevent
There are warning or error events within the last 24 hours after the
SYSVOL has been shared. Failing SYSVOL replication problems may cause
Group Policy problems.
......................... XXXXXXXXX failed test frseventStarting test: frsevent


Is it related to my problem here..??

TQ mate...
  #4  
Old 3rd January 2011, 20:37
v-2nas's Avatar
v-2nas v-2nas is offline
Member
Someone to look up to
 
 Join Date: Jul 2008
  6 month star 12 month star
 Location: Singapore
 Posts: 722
  Send a message via MSN to v-2nas
 Reputation: v-2nas will become famous soon enough (80)
Default Re: Set Logon Server

Hi,

Can you run these test from regional dc to hq dc.
use netdiag /fix, dcdiag /fix.

How your dns is configured to do name resolution for hq site computers.

Upload the reports as txt/log files
__________________
Thanks & Regards
v-2nas

MCTS 2008, MCTIP, MCSE 2003, MCSA+Messaging E2K3, MCP, E2K7
Sr. Wintel Eng. (Investment Bank)
Independent IT Consultant and Architect
Blog: http://www.exchadtech.blogspot.com

Show your appreciation for my help by giving reputation points
Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Set default logon Domain Controller RFP0816 Windows Server 2000 / 2003 / 2003 R2 6 24th August 2009 10:52
Set up ad for a network that have solaris set up with usernames yjeanbart Windows Server 2000 / 2003 / 2003 R2 9 13th June 2009 07:24
Big Time: Users automatically set to logon from Servers vcondria Windows Server 2008 / 2008 R2 0 16th April 2009 10:44
how to set up file server examplez Windows Server 2000 / 2003 / 2003 R2 4 28th August 2008 10:16
how to set up VPN server tkt SBS 2000 / 2003 / 2008 / 2011 2 29th September 2004 05:43


All times are GMT +3. The time now is 02:51.

Steel Blue 3.5.4 vBulletin Style ©2006 vBEnhanced
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Valid XHTML 1.0!   Valid CSS!

Copyright 2005 Daniel Petri