Petri.com forums Home Forums Start Page Forums Frequently Asked Questions FAQ Member List Members List
Go Back   Petri IT Knowledgebase Forums > Messaging Software > Exchange 2000 / 2003
Petri.com is happy to award RicklesP the title of Most Valuable Member !!!
Register Calendar Calendar Search Petri IT Knowledgebase Forums Search Todays Posts Today's Posts Mark Forums Read
Notices

outlook working, but OWA not working

outlook working, but OWA not working

this thread has 8 replies and has been viewed 57111 times

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 8th April 2006, 19:01
andody andody is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Aug 2005
  6 month star 12 month star
 Posts: 42
 Reputation: andody is on a distinguished road (26)
Default outlook working, but OWA not working

Hello


here is the situation:

on one of our branch sites, there is Exch2003 enterprise on w2k3 server, there is also isa 2004 server.
I did the whole installation there before one year ago, and publish exchange on the isa server. test every thing from inside and out side, every thing was working fine ( outlook & owa ).

now the guy who is working there call me and report that outlook working but owa is not working, even on the exchange server owa is not working when testing http://ServerName/exchange , the error said:

Bad Gateway
The client proxy could not connect to the server proxy.
This could have the following reasons:

The password is missing or wrong.
There is a network problem.
The configuration of the server proxy is wrong.
The server proxy is down or unreachable.
The server proxy requires authentication and authentication is not enabled.

I need a help in basic troubleshooting steps for this issue, and from where to start.


thanks in advance

Regards

andody
  #2  
Old 8th April 2006, 21:35
MVP yanivfel yanivfel is offline
MVP
MVP
 
 Join Date: Oct 2004
  6 month star 12 month star
 Location: Israel
 Posts: 175
  Send a message via MSN to yanivfel
 Reputation: yanivfel is a jewel in the roughyanivfel is a jewel in the roughyanivfel is a jewel in the rough (270)
Smile Re: outlook working, but OWA not working

hi andody,

the client proxy messesge states that when you try to access the exchange server internaly, you are unable to do so because you are trying to access an internal server from the internal network via proxy.

because of that, we still do not know if the problem is with the ISA server or with the Exchange server.

in order to isolate the probelm, go to the exchange server itself, verify that it has no proxy defindm and try surfing to http://localhost/exchange/

if that is working, that means the problem is with your ISA, either your proxy settings or the OWA publishing settings. if that is still not working, that means your problem is on the Exchange side, and could be any number of things starting IIS problems, virtaul directory permissions, maybe even deleted web files... (happened to me once that one of my customers has deleted his entire OWA directory because he wanted to make room on the server for the Database file... )

in either case, we need the error messege you get when you try to access internaly (if its not working on the exchagne server) or externaly (if you do manage to access it locally on the exchange server and you should test for outside access).

please post your findings and will try to assisst you further....
__________________
Yaniv Feldman
Microsoft Security Regional Director
Microsoft Management Expert
MCSA, MCSE, MCT
  #3  
Old 10th April 2006, 11:26
andody andody is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Aug 2005
  6 month star 12 month star
 Posts: 42
 Reputation: andody is on a distinguished road (26)
Default Re: outlook working, but OWA not working

Hi

I am getting access denied msg when browsing http://localhost/exchange after prompted many times for credential.

I did all the steps in MS kb 327843
http://support.microsoft.com/kb/327843/en-us , but still facing this problem


Regards

Last edited by andody; 10th April 2006 at 11:30..
  #4  
Old 10th April 2006, 11:47
MVP yanivfel yanivfel is offline
MVP
MVP
 
 Join Date: Oct 2004
  6 month star 12 month star
 Location: Israel
 Posts: 175
  Send a message via MSN to yanivfel
 Reputation: yanivfel is a jewel in the roughyanivfel is a jewel in the roughyanivfel is a jewel in the rough (270)
Default Re: outlook working, but OWA not working

first of all, i am still missing an error number (HTTP Error - is written on the bottom of the error page).

second, now we know we're facing an Exchange Problem which helps narrow the solution down a bit.

when you get the authentication box, in which format do you enter your username? did you try Domain\Username and username@domain.name ?

second of all, which checkboxes are marked under security for the exchange virtual directory ?
__________________
Yaniv Feldman
Microsoft Security Regional Director
Microsoft Management Expert
MCSA, MCSE, MCT
  #5  
Old 10th April 2006, 13:17
andody andody is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Aug 2005
  6 month star 12 month star
 Posts: 42
 Reputation: andody is on a distinguished road (26)
Default Re: outlook working, but OWA not working

the error that I am getting is :

Error: Access is Denied (there is no number)

I tried Domain\Username for the authentication box.

for the last point, if you mean the authentication method for the exchange virtual directory property in IIS, the choosen options are :
Integrated windows authentication, and
basic authentication
  #6  
Old 10th April 2006, 14:13
MVP yanivfel yanivfel is offline
MVP
MVP
 
 Join Date: Oct 2004
  6 month star 12 month star
 Location: Israel
 Posts: 175
  Send a message via MSN to yanivfel
 Reputation: yanivfel is a jewel in the roughyanivfel is a jewel in the roughyanivfel is a jewel in the rough (270)
Default Re: outlook working, but OWA not working

first, try user@domain.name.

second, see if anything in there helps...

http://support.microsoft.com/kb/293386/
__________________
Yaniv Feldman
Microsoft Security Regional Director
Microsoft Management Expert
MCSA, MCSE, MCT
  #7  
Old 18th April 2006, 10:02
andody andody is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Aug 2005
  6 month star 12 month star
 Posts: 42
 Reputation: andody is on a distinguished road (26)
Default Re: outlook working, but OWA not working

Hi

new update!

after installing the service packs of both windows and exchange, the owa now working fine locally, but not from out side.

so now the problem is 100% with isa (isa 2000), I remove the publishing and add it again, but still getting new error:

HTTP 500 Internal server error

the page cannot be displayed


any openion.

Regards
  #8  
Old 19th April 2006, 00:23
MVP yuval14 yuval14 is offline
MVP
MVP
 
 Join Date: Oct 2003
  6 month star 12 month star
 Location: IL
 Posts: 2,022
  Send a message via MSN to yuval14
 Reputation: yuval14 is a glorious beacon of lightyuval14 is a glorious beacon of lightyuval14 is a glorious beacon of lightyuval14 is a glorious beacon of lightyuval14 is a glorious beacon of lightyuval14 is a glorious beacon of light (506)
Default Re: outlook working, but OWA not working

Please upgrade the ISA server to the latest hotfixes and review:

http://www.isaserver.org/tutorials/P...SA_Server.html

Regards,

Yuval
  #9  
Old 19th April 2006, 12:01
andody andody is offline
Casual
Casual
 
 Join Date: Aug 2005
  6 month star 12 month star
 Posts: 42
 Reputation: andody is on a distinguished road (26)
Default Re: outlook working, but OWA not working

Many Thanks to Yuval

it was very helpful


Best Regards
Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outlook mobile access is not working noway Exchange 2000 / 2003 10 7th November 2006 21:59
owa and outlook milo974 Exchange 2000 / 2003 1 7th February 2006 23:07
Security Issues (OWA and Outlook) ravx Exchange 2000 / 2003 1 11th January 2006 20:24
Outlook Web Access (OWA) Configuration Nauj Exchange 2000 / 2003 3 5th October 2005 22:30
OWA not working for users, only for Admins ggalantha Exchange 2000 / 2003 0 5th June 2005 01:39


All times are GMT +3. The time now is 21:32.

Steel Blue 3.5.4 vBulletin Style ©2006 vBEnhanced
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Valid XHTML 1.0!   Valid CSS!

Copyright 2005 Daniel Petri